Werken op de afdeling Visual Merchandising


De Visual Merchandise afdeling is een veelzijdige afdeling met allemaal creatieveling. Maar allereerst, wat is visual merchandising? 

Visual merchandising omvat alle activiteiten die gericht zijn op het zo aantrekkelijk mogelijk presenteren van het assortiment aan de klant. Een belangrijk element van visual merchandising is het creëren van een etalage met ‘stopkracht’, die ervoor zorgt dat mensen niet voorbijlopen, maar de winkel binnengaan. Daarnaast behoren ook onderwerpen als winkelsfeer, indeling van de schappen en routing (de weg die een klant aflegt in de winkel) tot het aandachtsgebied van een visual merchandiser. De hoofddoelen van visual merchandising zijn het werven van klanten, het stimuleren van de verkoop en het ontwikkelen van het RM imago. 

Wat doet een visual merchandiser zoal bij Rivièra Maison:

  • Inrichten van de RM showroom, winkels, beurzen, RM plaforms (dealers)
  • Bewaken van het visuele imago van Rivièra Maison
  • Fungeren als aanspreekpunt als het gaat om de presentatie, etalages en displays
  • Doen van voorstellen omtrent verbeterpunten op het gebied van de presentatie
  • Meedenken over nieuwe concepten en nieuwe presentaties
  • Meewerken aan de opening van nieuwe winkels
  • Bestuderen van trends en bijhouden van ontwikkelingen
  • Fotografie bedenken en vormgeven voor ons RM magazine


Ons team bestaat uit een VM manager, VM planner en 12 creatieve VM-ers, die elke dag weer in een andere Rivièra Maison werkomgeving staan en hier met passie en plezier het beste en meest commerciële beeld neerzetten. Elke dag is anders, of we nou starten met het nieuwe showroom seizoen, beurzen intekenen en opbouwen, winkels intekenen en restylen of het neerzetten van een prachtige fotografie. Ook de samenwerking met verschillende afdelingen maakt ons werk uniek.

Je nieuwe collega's

Claire Grootendorst

Ik geniet van het werken met mijn super leuke collega’s en de creatieve werkomgeving, van showroom tot de winkels, op kantoor of met fotografie. Heerlijk die diversiteit en om met z’n allen ons Rivièra Maison concept elke keer weer op zijn best neer te zetten.

Ellen Vogel

Visual Merchandiser

Samen met ons fijne team werken we altijd naar het beste resultaat toe. De afwisseling in het werk in combinatie met onze steeds wisselde collectie zorgt ervoor dat we elke keer weer geprikkeld raken om een vernieuwd beeld neer te zetten.

Geen openstaande vacatures